Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 >  >  > 

Vergrendelingssysteem Lock & Lift

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Service en onderhoud conform EN 12056

Inbouwmogelijkheden opvoerinstallatie

De inbouw alleen is natuurlijk nog niet alles. De voorwaarde voor een langdurig, probleemloos gebruik van afvoeren is regelmatig en grondig onderhoud. Dit wordt ook verlangd door EN 12056 deel 1. Bij deze controle moet ook het afvoervermogen van de afzonderlijke afwateringsproducten worden geobserveerd. Vanuit eventuele bedrijfsstoringen kunnen vroegtijdige veranderingen in het afwateringssysteem worden herkend en verholpen. Onder bedrijfsstoringen verstaat men onder andere een verminderde afvoercapaciteit, hardere afvoergeluiden, leegzuigen van stanksloten en stankoverlast.

In de praktijk zijn afvoeren met uitneembaar stankslot beproefd gebleken. Door het wegnemen van het stankslot bestaat er goede toegang en kunnen alle functieonderdelen eenvoudig op functie worden gecontroleerd.

Vergrendelingssysteem Lock & Lift

Veel KESSEL-afvoeren zijn voorzien van het geïntegreerde vergrendelingssysteem Lock & Lift. Daarmee kan het deksel voor onderhoudswerkzaamheden gemakkelijk geopend, verwijderd en opnieuw veilig afgesloten worden. De benodigde reinigingstijd wordt in vergelijking met een conventionele bevestiging met twee bouten verminderd met ca. 70 %.