Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 >  >  > 

Afdichtingssoorten

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Afdichtingssoorten

In ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers, spa‘s, wasruimtes of industriële keukens in het bijzonder, worden hoge eisen aan de waterdichtheid gesteld. De aanname dat keramische vloeren waterdicht zijn is veelal een misvatting. De beslissing om zonder afdichtingsmaatregelen te werken resulteert vaak in ongewenste consequenties zoals gebarsten verbindingen, vorstschade, schimmelvorming of corrosie. Daarom vereist de richtlijn EN 1253 dat onder keramische en natuurstenen vloeren in natte ruimtes een waterdichte afdichting wordt aangebracht.

Afvoer met afdichting door een afdichtbaan

Afvoer met afdichting door een afdichtbaan

Inzetbaar voor afdichting van vocht in alle vochtige en natte ruimtes. De toegepaste afdichtbanen van elastomeren of kunststoffen alsmede lasbanen van bitumen kunnen los worden aangelegd, met bitumen worden verlijmd of met andere polymeer hetelijmmassa’s worden aangebracht.

Afvoer met afdichting door twee afdichtbanen

Afvoer met afdichting door twee afdichtbanen

Inzetbaar voor afdichting van vocht in alle vochtige en natte ruimtes met kwelwater en drukkend water. De toegepaste afdichtbanen van elastomeren of kunststoffen alsmede lasbanen van bitumen kunnen los worden aangelegd, met bitumen worden verlijmd of met andere polymeer hetelijmmassa’s worden aangebracht. Het bovenste afdichtniveau dient als afdichting tegen kwelwater, de onderste afdichting beschermt tegen omhoogkomend vloeistof.

Afvoer met dunbedafdichting

Afvoer met dunbedafdichting

Inzetbaar in natte ruimtes met niet-drukkend water bv. badkamer, douche, keuken. De fabrikanten van chemische producten voor de bouw hebben met speciale verf- en strijkbare afdichtingsmaterialen een betrouwbaar en economisch alternatief voor afdichtingen onder de afwerkvloer. Deze afdichtingsmaterialen vormen een flexibele afdichting, zijn zodoende waterdicht en scheuroverbruggend. De bijzonder kritische details bij het aansluiten van afvoerpunten in dunbedconstructies heeft KESSEL met het Variofix-dunbedopzet optimaal opgelost. Dunbedopzetstukken kunnen ook bij afdichting met epoxyhars worden toegepast.

Afvoeren met dunbedafdichting en persafdichtingsflens

Afvoeren met dunbedafdichting en persafdichtingsflens

Inzetbaar voor afdichting van vocht in alle vochtige en natte ruimtes met kwelwater en niet-drukkend water van beneden. De toegepaste dunbedafdichting wordt boven de afwerkvloer met speciale verf- en strijkbare afdichtingsmaterialen opgebracht. De uitvoering verloopt conform ZDB informatieblad. Dit is in de bouwverordeningen uniform geregeld. De consequentie daarvan is dat bouwkundige voorzieningen, bv. badkamers e.d., moeten worden beschermd tegen vochtdoorslag. Componenten met vochtbelasting worden in de regel voorzien van tegels en platen. Keramische afdeklagen zijn wel bestand tegen water en waterafstotend, maar niet waterdicht. In elk geval echter zodanig waterdoorlatend dat zij een extra afdichting vereisen.

De tweede afdichting moet bv. op het betondek worden aangebracht. In dit voorbeeld wordt daarvoor een persafdichtingsflens gebruikt. Het onderste afdichtniveau beschermt tegen omhoogkomend vocht. De basis voor een vakkundige uitvoering is DIN 18195-4.

Afvoeren met afdichting voor waterdicht beton

Afvoeren met afdichting voor waterdicht beton

Conform EN 206-1 en DIN 1045-2 Constructies van waterdicht beton. Bouwwerken van waterdicht (WD) beton zijn constructies die zonder extra afdichting van het buitenvlak worden gemaakt en alleen op grond van het beton en constructiemaatregelen zoals voegafdichting en scheurbreedtebegrenzing waterdoorslag in vloeibare vorm voorkomen. Waterdichte bouwwerken van beton maken deel uit van de groep van stijve afdichtingen en nemen zowel de dragende als de afdichtende functie op zich. Vloerplaat en buitenwanden worden als gesloten kuip van beton met een hoge weerstand tegen waterpenetratie conform EN 206-1 en DIN 1045-2 vervaardigd.

Afvoeren met vloerafdichting

Afvoer met afdichting door een afdichtbaan

In te zetten op plaatsen waar het vocht wordt afgedicht door de vloerbedekking (pvc vloer, linoleum). Omdat de vloerbedekking de functie van afdichtniveau heeft, moet de afvoer door middel van een klemflens vast met de vloerbedekking worden verbonden. Het klemflensopzetstuk kan worden gecombineerd met alle passende afvoerlichamen van het desbetreffende systeem.

SmartSelect

Ga naar SmartSelect voor de configuratiemogelijkheid voor alternatieve waterdichte opties.