Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Breng een bezoek aan KESSEL op de ISH, 's werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, in Frankfurt, Duitsland

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Breng een bezoek aan KESSEL op de ISH, 's werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, in Frankfurt, Duitsland

ISH

Tijdens de ISH van dit jaar staat de hybride opvoerinstallatie Ecolift XL centraal in het beursoptreden van KESSEL AG. De afwateringsspecialist laat bovendien innovatieve oplossingen uit het afwateringsassortiment zien – zoals de wandafvoer Scada, de douchegoten Linearis Compact en Comfort en dakafvoeren van het sterke compoundmateriaal Ecoguss. De producten zijn te zien van 10 t/m 14 op stand A 96 in hal 4.0.

Hybride opvoerinstallatie in XL-formaat

Met Ecolift XL biedt KESSEL AG nu ook een hybride opvoerinstallatie voor gebruik in bedrijfsmatig gebruikte gebouwen en meergezinswoningen aan. „Tot dusver kon Ecolift uitsluitend in eengezinswoningen worden geïnstalleerd. Met de XL-variant kunnen nu ook grote hoeveelheden afvalwater worden verwerkt“, verklaart Lars Weißmann, hoofd productmanagement bij KESSEL AG. Het voordeel van de hybride opvoerinstallatie ten opzichte van klassieke opvoerinstallaties: Ecolift XL benut tijdens normaal bedrijf de efficiëntie van het natuurlijke verval en pompt het afvalwater uitsluitend in het geval van opstuwing. Net zoals bij een klassieke opvoerinstallatie wordt het dan via een perslus naar het riool gevoerd. „Daardoor besparen de gebruikers niet alleen stroomkosten, omdat de pomp alleen bij opstuwing vanuit het riool loopt. Ook de onderhoudskosten zijn duidelijk lager“, zegt Weißmann. Ecolift XL is geïntegreerd in een nieuw geconstrueerde, hoogwaardige, met de norm overeenkomende kunststofschacht. Hij is zowel voor inbouw in de grond als in beton geschikt.

Lijnafwatering  voor elk wat wils

Overige in het oog springende details op de beursstand van KESSEL: de douchegoten Linearis Comfort en Linearis Compact. Linearis Comfort kan worden gecombineerd met talrijke designafdekkingen, bijvoorbeeld met geïntegreerde verlichting of met houtaanzicht. Linearis Compact is met een totale inbouwhoogte van slechts 80 millimeter bijzonder geschikt voor de renovatie. Linearis Comfort kan ook worden gecombineerd met het innovatieve Ecoguss-afvoerprogramma, dat uitgerust kan worden met de brand- en rookgasbeveiligingstoepassing Fire Kit en de doorvoerafdichting Quickfit en over een actuele brandbeveiligingsgoedkeuring beschikt.

Afvalwater door de wand afvoeren

Naast de punt- en lijnafwatering biedt KESSEL AG als noviteit ook de wandafvoer Scada aan. Doordat de afvoer in de wand wordt geïnstalleerd, bevindt hij zich niet in de belaste zone, de vloer. Bovendien zorgt de wandafvoer voor nieuwe mogelijkheden om de badkamer vorm te geven: Scada is de eerste wandafvoer die ook als verlichte designvariant verkrijgbaar is. De totale opbouwhoogte is met net 80 millimeter tot aan de bovenrand van de tegels en 65 millimeter tot aan de flens zeer laag en kan daardoor flexibel worden geïntegreerd in iedere voorwandinstallatie. De wandafvoer kan worden toegepast in de droog- en natbouw.