Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Nieuw van KESSEL: Aqualift F Compact

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Nieuw van KESSEL: Aqualift F Compact

Neu von KESSEL: Aqualift F Compact
Bijzonder geschikt voor de woonruimte in de kelder: De geruisarme en betegelbare fecaliënhefinstallatie Aqualift F Compact.

Geruisarme fecaliënopvoerinstallatie voor de woonruimte

(Lenting, 28 maart 2012) De waterafvoerspecialist KESSEL heeft nu de nieuwe fecaliënopvoerinstallatie Aqualift F Compact op de markt gebracht. Zij is geruisarm en uitermate geschikt voor toepassing in woonruimtes. Met de geoptimaliseerde tank is het nuttige volume verhoogt naar 20 liter  waarmee tevens de schakelcyclus van de Aqualift F Compact is gereduceerd. Dit betekent, dat de pomp minder vaak in werking treedt maar wel dezelfde hoeveelheid afvalwater in de riolering loost. De vermindering van de schakelmomenten  zorgt zo voor een langere levensduur van de pomp, verduidelijkt Lars Weißmann, productmanager voor terugstroombeveiligingen en opvoerinstallaties bij KESSEL. In de vloer ingebouwd is de opvoerinstallatie met haar betegelbare afdekking vrijwel onzichtbaar. De in de afdekking geïntegreerde afvoer biedt extra veiligheid. Bij leidingbreuken of lekkages neemt zij al het oppervlaktewater op en pompt het afvalwater in de riolering. De kelder blijft op deze manier droog.

Bijzonder geschikt voor inbouw in de vloer

De fecaliënopvoerinstallatie kan met de inbouwklare schacht direct in de vloer meegestort worden. Het telescopische opzetstuk zorgt voor de flexibele aanpassing aan de vereiste inbouwhoogte. Het is draaibaar, neigbaar en traploos in hoogte regelbaar. Een geluidsontkoppeling beschermt tegen storende geluiden. Ook de inbouw in waterdicht beton is met de dichtingset probleemloos mogelijk.

Onderhoud zonder gereedschap

Voor het onderhoud van de installatie kan de pomp helemaal zonder gereedschap uitgenomen worden. Bij een uitgenomen pomp verhindert de terugslagklep het terugstromen uit de drukleiding. De geoptimaliseerde hydraulica van de Aqualift F Compact zorgt bovendien voor de reductie van afzettingen en daardoor voor een werking zonder storingen. Extra veiligheid biedt het stekkerklare schakeltoestel met geïntegreerd zelfdiagnosesysteem en batterijbuffer. Het controleert permanent alle elektrische componenten en houdt een uitleesbaar elektronisch bedrijfsdagboek bij. 

Quick Links: