Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Staufix voor wastafels

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Nooit meer een 'gorgelende' wastafel

Wastafels waaruit vies water opborrelt terwijl bijvoorbeeld het bad leegloopt, zijn verleden tijd. De Staufix Siphon van fabrikant KESSEL is in elke wastafelafvoerleiding in te bouwen en voorkomt terugstromen van het afvalwater. Met deze terugstroombeveiliging op wastafels heeft KESSEL een primeur.

Of het nu gaat om wateroverlast door overbelasting van het riool buitenshuis bij zware regenval of tijdelijk capaciteitsgebrek van de leidingen in huis, KESSEL heeft een oplossing. Voor elke leidingmaat heeft het bedrijf een Staufix (een terugstroombeveiliging) in het assortiment.

Terugstroomkleppen zijn nu, met de Staufix DN 50, dus ook in leidingen met een kleinere doorsnede, zoals bij sifons, te plaatsen. Wastafels, spoelbakken, stortbakken en wasmachineafvoeren kunnen nu toch tegen terugstromend afvalwater beschermd worden. De Staufix DN 50 verhindert ook het binnenstromen van vervuild rioolwater van anderen. Denk hierbij aan rioolwater van de bovenburen waardoor de toiletpot op de begane grond kan overlopen, of afvalwater van hoger gelegen woningen dat richting het riool van lagere woningen stroomt. Van deze laatste situatie is vooral sprake in glooiende landschappen als in de provincies zoals Limburg.

De terugstroombeveiliging KESSEL Staufix DN 50 is in te bouwen in makkelijk bereikbare waterleidingen. De KESSEL Staufix Siphon DN 50 is toe te passen bij o.a. wastafelsifons en wasmachines. Beide producten zijn eenvoudig, en zonder al te veel kosten, achteraf te installeren en lenen zich bijzonder goed voor renovaties.

De Staufix Siphon is verkrijgbaar in de kleur wit. De terugstroombeveiliging omvat twee zelfstandig sluitende kleppen. Één daarvan is in geval van nood met de hand te bedienen. Onderhoud en controle zijn eenvoudig mogelijk door een afneembaar regeldeksel.

Voor verdere informatie: KESSEL Nederland, contactpersoon: Jelle Klein,  Tel. (0172) 645 704, Fax: (0172) 645 734, www.kessel-nederland.nl