Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Nieuwe generatie Staufix®-terugstuwbeveiligingen

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Volledig kunststof dus gegarandeerd roestvrij en bedrijfszeker

Staufix(Lenting, 02. december 2004) Rioleringsspecialist Kessel heeft haar Staufix® - terugstuwbeveiliging nog verder verbeterd. De vernieuwde Staufix®, die nu al bij de vakhandel ligt, bestaat volledig uit kunststof en is dus absoluut corrosiebestendig. Ook het onderhoud en controleren op lekdichtheid is nu kinderspel.

Gereedschap heeft de installateur niet meer nodig voor het onderhoud. Hij kan de vier vergrendelingen probleemloos met de hand openen en dan het deksel wegnemen. De lekdichtheid van de terugslagkleppen controleert hij eenvoudig door een afsluitdopje te verwijderen en de controletrechter aan te brengen. Ook dat is dus voortaan in een handomdraai gebeurd. Bovendien is het losraken of afknellen van de pakking verleden tijd. De kunststoffen terugslagklep en afdichting zijn door nieuwe spuitgiettechnieken vast met elkaar verbonden. Wie veel last heeft van ratten of ander ongedierte kan kiezen voor de Staufix® - terugstuwbeveiliging met een RVS-terugslagklep die het binnendringen van dit soort nare beesten verhindert.

Nooit meer een volgelopen kelder

De Staufix® wordt volgens de EN 12056 inpandig gemonteerd. Zo beschermt hij centraal alle onder het maaiveld gelegen afvoerpunten tegen het terugstromen en zo binnendringen van rioolwater In de lager gelegen ruimten waar afvoerleidingen van fekalienvrij huishoudelijk afvalwater samenkomen in een centrale riolering naar het gemeenteriool, ligt hem dus de toepassing. Denk aan de afvoeren van douches, wastafels en wasmaschines. De Staufix® is in zowel in vrijhangende leidingen als in de vloer, of een put buitenshuis te plaatsen. Bovendien is de Staufix® eenvoudig achteraf aan te brengen. Vooral bij renovatie is dit ideaal.

Probleemloos aan te passen

De nieuwe terugstroombeveiliging is in drie varianten leverbaar: als dubbel uitgevoerde terugslagklep met twee zelfstandig sluitende kleppen, met twee zelfstandig sluitende kleppen met een vergrendelbare noodsluiting en als enkele terugstuwklep met een zelfstandig sluitende klep en desgewenst een noodvergrendeling. Ledere uitvoering is later probleemloos naar een andere variant om te bouwen.

Installateur als adviseur

Bekende meteorologen als Peter Timofeeff bevestigen het: extreme regenval komt steeds vaker voor! Omdat steeds meer bestrating wordt aangebracht en rioleringsstelsels uit o.a. economische overwegingen niet vergroot worden, is er een toenemend risico dat de riolering overstroomt en onder het maaiveld gelegen ruimten vollopen met afvalwater. "De klant stelt steeds meer eisen aan de vakman . Daarom is de rol van de installateur steeds vaker die van adviseur. Installateurs moeten daarom woningbezitters en woningbo uwverenigingen gericht informeren over de maatregelen die zij kunnen treffen om terugstromen van rioolwater te voorkomen", aldus Jelle Klein, verkoopleider bij Kessel in Nederland. De marktleider ondersteunt de installateur en vakgroothandel daarom met aktuele informatie over de nieuwste producten en hun toepassingen.

Voor verdere informatie: KESSEL Nederland, contactpersoon: Jelle Klein,  Tel. (0172) 645 704, Fax: (0172) 645 734, www.kessel-nederland.nl