Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Natuurvriendelijk wonen met biologische waterzuivering voor rioleringloze polderwoning

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

INNO-CLEAN Kleinkläranlage

(6 juni 2005) Veel Nederlandse woningen zijn nog niet op de riolering aangesloten. Het huishoudelijk afvalwater van woningen in het buitengebied, komt daardoor ongezuiverd in het milieu terecht. Waterafvoerspecialist Kessel heeft daarom een biologische waterzuiveringsinstallatie (IBA) voor thuisgebruik ontwikkeld: de Inno-Clean. Deze zuivert water dat in keuken, bad en toilet met organische stoffen en huishoudelijke chemicaliën is verontreinigd. Het gezuiverde afvalwater vormt geen risico meer voor mens en dier.

Na een behandeling in de Inno-Clean kunnen de bewoners het huishoudelijke afvalwater lozen of in de bodem infiltreren. Het afvalwater is daarmee een stuk natuurvriendelijker dan zonder zuivering. En dat is wel zo prettig bij het wonen in een landelijk gebied. De compacte Inno-Clean is een zuiveringsinstallatie die werkt volgens een biologisch reinigingsprincipe.

Jelle Klein, Verkoopleider van Kessel, legt uit: "De Inno-Clean waterzuivering bestaat uit losse componenten. Daardoor kunnen we hem aanpassen aan de wensen van de bewoners én aan de mogelijkheden van hun woning. Hij is dus voor elke woning toe te passen. In totaal zijn er 12 varianten, die we leveren inclusief de benodigde opzetstukken, afdichtingen en kindveilige putdeksels. Eventueel voorzien we de Inno-Clean ook van een schacht om monsters te kunnen nemen en een techniekschacht voor de besturing."

De installatie van het kunststof reservoir is eenvoudig. Hij bestaat volledig uit één stuk (monolitische bouw), waardoor je hem eenvoudig kunt reinigen. Er zitten dus ook geen lasnaden in, wat de IBA gegarandeerd lekvrij maakt. De Inno-Clean is voorzien van een stroomuitvalbeveiliging, daarnaast heeft hij slechts 2 maal per jaar onderhoud nodig. Het stroomverbruik is bovendien bijzonder laag. Dat wordt namelijk aangepast op de hoeveelheid afvalwater die er doorheen stroomt. De extra grote Inno-Clean 'Big' heeft een groter reservoir om slib op te vangen, waardoor je deze minder vaak hoeft schoon te maken.

Voor verdere informatie: KESSEL Nederland, contactpersoon: Jelle Klein,  Tel. (0172) 645 704, Fax: (0172) 645 734, www.kessel-nederland.nl