Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Grote belangstelling voor nieuwe producten op ISH

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Grote belangstelling voor nieuwe producten op ISH

Waterafvoersystemen zijn nog lang niet uitontwikkeld. Kessel bewees dat tijdens de recente internationale installatievakbeurs ISH in Frankfurt, waar de producent onder grote belangstelling een scala aan innovaties toonde. Tot de meest opvallende producten behoorden een kunststof afvoerput die de gietijzeren variant écht doet vergeten, een extra brede douchegoot met afvoer met een uitzonderlijk grote capaciteit en een vuilwaterpomp die probleemloos in een betonnen vloer kan worden ingestort. De producten zijn vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Ecoguss is een assortiment lichtgewicht afvoerputten die alleen de positieve eigenschappen van gietijzer heeft overgenomen. Negatieve kanten zoals het hoge gewicht, de kans op corrosie en de relatieve broosheid zijn niet van toepassing op de Ecoguss. Het betreft een compacte afvoerput, zodat er een veel (tot 66%) kleinere en dus goedkopere sparing in de betonnen vloer nodig is.

De put is vervaardigd van hoogwaardig geluiddempend kunststof met een metaalverbinding en is zeer breukvast. Ondanks het materiaal is de Ecoguss brandbestendig tot maar liefst 400 graden Celsius. Bovendien kan hij worden voorzien van een firekit, waardoor een brandvertraging van 2 uur wordt gegarandeerd. De Ecoguss is modulair opgebouwd, zodat in elke situatie maatwerk mogelijk is.

Douchegoot met grote capaciteit

Na de introductie van de Kessel douchegoot in 2006 is er nu een extra brede variant die maar liefst 72 liter water per minuut kan verwerken. Dat maakt deze Linearis bij uitstek geschikt voor wellnessruimtes waar men niet op een litertje kijkt. Kon de eerste variant al boven de put met een tegel worden ingelegd, de extra brede heeft een unieke omkeerbare RVS-afdekking. Aan één zijde kunnen namelijk tegels worden verlijmd, zodat de goot echt één geheel vormt met de vloer.

Onder deze roestvrijstalen afdekking is de goot van licht, sterk en duurzaam kunststof. De standaard flens zorgt er in combinatie met een vloercoating niet alleen voor dat de kans op lekkages nihil is, maar is bovendien bij montage in hoogte verstelbaar. De omringende tegels kunnen 6 tot 20 millimeter dik zijn en sluiten dan altijd exact aan. Dit alles maakt dat de douchegoot letterlijk naadloos in iedere douchevloer past.

Afwaterpomp in ruwbouw

Meestal worden vuilwaterpompen in laaggelegen natte ruimtes pas geplaatst nadat de vloer al is gestort, of wordt in een sparing voorzien om de pomp later verdiept in te kunnen plaatsen. Met de nieuwe Aqualift F van Kessel is het opnemen van een sparing in de vloer niet nodig: eerst de pomp plaatsen en dan pas de vloer storten is geen enkel probleem. Het deksel is traploos in hoogte verstelbaar, waardoor deze altijd precies gelijk met de omringende vloer ligt. Bovendien is hij in te leggen met tegels en daardoor vrijwel onzichtbaar te verwerken.

De Aqualift F is ondanks zijn krachtige vermogen trillings- en geluidsarm. Hij is voorzien van een stankafsluiter, zodat riool- en toiletluchtjes geen kans maken. Wanneer bedrijfszekerheid vereist is, zoals in utiliteitsbouw of openbare gelegenheden, is een versie met dubbele pomp beschikbaar. De tweede pomp biedt extra bedrijfszekerheid.

De Ecoguss afvoerput, de Linearis douchegoot, de Aqualift F afwaterpomp en andere producten van Kessel zijn verkrijgbaar bij de sanitairspecialist. Kijk voor dealeradressen op HYPERLINK www.doucheafvoeren.nl www.doucheafvoeren.nl of HYPERLINK www.kessel-nederland.nl www.kessel-nederland.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of andere producten van Kessel kunt u contact opnemen met:

Kessel Nederland

Jelle Klein, verkoopleider


Telefoon: 0172 - 645704

E-mail: jelle.klein@kessel-nederland.nl

Internet: www.kessel-nederland.nl

Evident P.R.

Linda Heida

Telefoon: 033 - 455 87 78

E-mail: linda@evidentpr.nl

Internet: www.publicrelations.nl