Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Douchegootjes

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Kessel douchegoot combineert design en functionaliteit

Linearis

Grote afvoercapaciteit maakt opstaande doucherand overbodig

Met een bijzondere combinatie van design en functionaliteit geeft de nieuwe Kessel douchegoot een toegevoegde waarde aan de badkamer. De goot zorgt ervoor dat de douche geen opstaande randen nodig heeft en dus praktisch is in gebruik. De subtiele roestvrijstalen afwerking, en de mogelijkheid om de bijbehorende afvoer in te leggen met een tegel, maken van de Kessel douchegoot een designelement

De smal ogende douchegoot heeft met zijn lengte tot maximaal 1 meter een grote afvoercapaciteit, ondanks de beperkte inbouwdiepte van slechts 10,5 centimeter met 5 centimeter waterslot. Onder de roestvrijstalen afdekking is de goot van licht, sterk en duurzaam kunststof. Dat zorgt er tevens voor dat er goed aansluitend kan worden getegeld, waardoor de kans op lekkages nihil is. Voor extra zekerheid is het mogelijk om onder de tegels een waterdicht folie aan te brengen die afwatert op de afvoer.

Dit alles zorgt ervoor dat de douchgoot letterlijk naadloos in iedere douchevloer past. Er zijn geen opstaande randen, want al het water wordt door de goot opgevangen. Daardoor kan buiten de doucheruimte ieder ander type vloerbedekking worden aangebracht, zelfs laminaat of tapijt.

 

Innovatieve afvoerput

De Kessel douchegoot wordt aangesloten op een innovatieve afvoerput. Deze kan makkelijk worden geopend en gereinigd. Daarnaast kan deze worden voorzien van een uitneembare haarzeef, én van de Kessel Multistop. Deze stank-, schuim- en ongediertestop past geheel in het puthuis, en houdt echt alles tegen dat vanuit de afvoer weer omhoog kan komen. De afvoerput heeft vele extra mogelijkheden, waaronder traploze draaibaarheid bij installatie en de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook de afvoer van wastafel en wasmachine erop aan te sluiten.

Het deksel kan vrijwel geheel onzichtbaar worden gemaakt, doordat deze optioneel kan worden ingelegd met dezelfde tegel(s) als de rest van de douchevloer. Het visuele resultaat is uitsluitend een vierkant met een zeer smalle rand, wat het design van de vloer nog mooier laat uitkomen. Andere opties zijn twee nieuwe roestvrijstalen designroosters, respectievelijk met twaalf sleuven of met een opvallend ovaal ontwerp. Laatstgenoemde is bekroond met de ISH Design Plus Award 2005. De versies met de designroosters hebben een sleuteltje waarmee het deksel kan worden ontgrendeld en direct geopend.

 

Subtiele afwerking

Het geheel van douchegoot en afvoer zorgt dat de douchevloer slechts afschot in één richting nodig heeft. De subtiele en doordachte afwerking speelt in op de trend om design tot in alle details van de badkamer door te voeren, zonder te hoeven inleveren op functionaliteit.

 

De Kessel douchegoot en de innovatieve afvoerput zijn verkrijgbaar bij de sanitairspecialist.

 

Voor verdere informatie: KESSEL Nederland, contactpersoon: Jelle Klein,  Tel. (0172) 645 704, Fax: (0172) 645 734, www.kessel-nederland.nl