Made in Germany KESSEL Logo
zoeken:
 > 

Designrooster op kwaliteitsafvoer upgrade het doucheputje

Zoek product:


Artikelnummer of zoekbegrip ingeven.

Oogstrelend technisch hoogstandje van Kessel ontvangt Design Plus-Prijs

(Lenting, april 2005) De internationale jury van de ISH Beurs te Frankfurt beloonde het nieuwe assortiment badafvoeren van Kessel met de Design Plus-Prijs. Het design en de techniek van de RVS roosters en de nieuw vormgegeven afvoerputten overtuigden de jury van de internationale sanitair en installatievakbeurs.

Veel variatie

Het nieuwe bad/douche-afvoerprogramma biedt veel variatie. Moderne kleuren, functionaliteit en design zorgen voor een scala aan toepassingsmogelijkheden voor zowel de groothandel, adviseur, architect als installateur. Classic, Supervlak en Giro zijn de drie basiselementen. Met dit kleine aantal modellen leveren groothandel en adviseur een oplossing voor elke situatie die in de praktijk voor kan komen. Kessel speelt hiermee in op de `Wellness`-trend die hoge eisen stelt aan het uiterlijk van de badkamer: keuze in design én optimale speelruimte. Handig extraatje is bovendien dat de designroosters niet alleen passen op afvoerputten van kunststof, maar ook op RVS en gietijzeren varianten!

Eenvoudige reiniging door 'lock and lift'

Een ander pluspunt is het eenvoudige onderhoud. Kessel voorzag haar roosters namelijk van een nieuw sluitmechanisme, het KESSEL 'lock and lift'-systeem. Het rooster is hierdoor optimaal in de vloer vergrendeld, maar wel in een paar seconden uit te nemen en terug te plaatsen. Het tijdrovende schroeven is daarmee verleden tijd. Dat maakt het product bijzonder interessant bij toepassing in onder meer zwembaden. Onderhoud duurt korter en bovendien kan het rooster niet 'zoekraken'.

Ook de stankafsluiter is vernieuwd. De nieuwe variant functioneert zelfs in uitgedroogde toestand en doet tevens dienst als ongedierteklep. En van ranzig schuim dat uit sommige roosters komt zetten, is bij dit Kessel-product absoluut geen sprake. Deze `Multistop` is eveneens zonder gereedschap uit te nemen. Naast de gangbare afmetingen 100x100 en 150x150 zijn de roosters nu ook verkrijgbaar in 125x125 mm.

Flexibel aansluiten

Vooral voor de installateur zijn de flexibele aansluiting en het in hoogte verstelbare opzetstuk interessant. De flexibele uitloop is tot 60 Graden verstelbaar. Daarmee biedt hij een eenvoudige oplossing voor kleine maatafwijkingen bij het aansluiten van de afvoerleiding. Bovendien wordt door de flexibele aansluiting geluidsoverdracht tot een minimum gereduceerd. De afdichtingsring vormt nu één geheel met de behuizing. De afdichting ongewild afknellen of scheef monteren behoort daarmee tot het verleden.

Voor verdere informatie: KESSEL Nederland, contactpersoon: Jelle Klein,  Tel. (0172) 645 704, Fax: (0172) 645 734, www.kessel-nederland.nl